Strengthsfinder Team Traject

Het Strengthsfinder Team Traject

Met het Strengthsfinder Teamtraject creëer je inzicht, begrip en waardering voor het unieke Strengths profiel van ieder teamlid. Het is een deepdive in de verschillende talenten,  samenwerking, teamdynamiek en contrasten tussen teamleden met als doel de samenwerking te optimaliseren en het bundelen van de juiste Strengths. Dit positieve en praktische traject geeft duidelijk weer hoe iedereen van meeste toegevoegde waarde is voor het team.

Verschillen worden voordelen doordat je inzicht krijgt in wanneer ieder op z’n best is, hoe je elkaar aanvult en wie in welke situatie het meest in zijn kracht staat.  Zo weet elk teamlid wat zijn of haar beste weg naar het gewenste resultaat is. Werken met Strengths koppelt dus talenten van mensen in je team direct aan prestaties die je als team wilt behalen, met als gevolg verhoogde engagement, energie en (werk)geluk.  Teams die Strengthbased werken hebben meer plezier en zijn 12,5% productiever en 8,9% winstgevender. 

 

Het proces van een Strengthsfinder Teamtraject is als volgt:

1. Introductie Strengthsbased werken

In een interactieve sessie van ongeveer 1 uur introduceren wij het leiderschapsteam met de Strengthsfinder van Gallup en de voordelen & resultaten van Strengthsbased werken. Ook lichten wij het leiderschapstraject toe en is er ruimte voor vragen, zodat we goed van start kunnen gaan. 

2. Strengthsfinder test online invullen

Ieder teamlid vult de Strengthsfinder test van Gallup in, om zijn of haar Strengths te ontdekken. Wij verzorgen deze toegangscodes zodat iedereen de Strengthsfinder online, op een moment dat voor hem of haar goed uitkomt, kan invullen. De test duurt ongeveer 45 minuten.  Uit de Strengthsfinder volgt een gepersonaliseerd rapport met daarin je top 5 aan Strengths. Er zijn in totaal 34 sterke punten die vallen binnen 4 domeinen. Je top 5 is een unieke en persoonlijke combinatie. De kans dat een ander dezelfde uitslag krijgt is 1 op 34 miljoen. Je wordt dus niet in een hokje geplaatst.

3. Individuele Strengthsessie met teamleden

 Vervolgens plannen we met alle teamleden een individuele Strengthsessie van ongeveer 1,5 – 2 uur. Tijdens deze sessie zullen we diep ingaan op de unieke Strengths van de medewerker, de dynamiek ertussen en hoe hij/zij deze dagelijks kan gebruiken om meer in zijn/haar kracht te staan.  Door de praktische en concrete voorbeelden en inzichten gaan de resultaten leven, waardoor elk teamlid goed begrijpt én omarmt waar hij/zij van nature goed in is, energie van krijgt en hoe de Strengths gebruikt kunnen worden. Door deze basis op individueel niveau te leggen, is iedereen klaar om de link te leggen met collega’s tijdens de teamdag. Wij sturen een week voor de teamsessie een voorbereidende opdracht naar alle medewerkers om het maximale uit deze teamdag te halen.

4. Teamsessie

Na alle individuele sessies is het team klaar voor de teamdag. Tijdens deze teamsessie van een dag zullen we het inzicht vergroten in alle Strengths die in het team voorkomen. Ook gaan we diep in op de samenwerking, dynamieken in samenwerking en contrasten tussen Strengths met als doel de samenwerkingen te optimaliseren en het bundelen van de juiste talenten. Het resultaat? Een positief team bestaande uit teamleden die elkaar begrijpen, accepteren en waarderen om hun verschillende kwaliteiten en bovendien weten hoe ze elkaar het best kunnen aanvullen en helpen waar nodig. Dit is dé basis voor een high performing team. 

5. Borging

Een goede borging van deze inzichten en manier van werken vinden wij belangrijk. Het beste plan voor borging van Strengthbased werken verschilt per organisatie en niveau van uitrollen. 

Mogelijkheden die wij aanbieden zijn:

  • Train-de-Trainer: het trainen en begeleiden van een intern aanspreekpunt
  • Strengthsbased Leiderschap: aanvullende coaching & advies voor managers
  • Intervisie bijeenkomsten van een dagdeel afgestemd op de behoefte van het team
  • Aanvullende een-op-een coaching voor teamleden, bijvoorbeeld Strengthsessie van volledige top 34 Strengths

Tijdens de eerste teamsessie zullen we uiteraard ook best practices delen voor een goede borging van Strengthsbased samenwerken.

Resultaten

Strengthsfinder
"Eline heeft met strengthbased werken een ware revolutie veroorzaakt binnen Guidion (en daarbuiten). Na beperkt succes met andere methodieken (oa MBTI) werd de hele organisatie direct verliefd op de kracht van de strengthsfinder en strengthbased werken. Bij Guidion is dit zonder compromis van directie tot servicedesk niveau geïntroduceerd en doorgevoerd onder leiding van Eline Meijer. 

Het leeft en werkt écht. Zowel op individueel, team als organisatie niveau. Het is onderdeel van ons DNA geworden en een standaard onderwerp als we vertellen over ons succes.  

Persoonlijk ben ik enorm gegroeid door het beter begrijpen en ontwikkelen van mijn krachten. Het geeft richting en duidelijkheid waardoor ik nog betere carrière besluiten maak en simpelweg gelukkiger ben. Ik kan Eline en Strengths Consultancy enorm aanraden voor elke organisatie."
Strengthsfinder
Mike Out
Chief Product & Innovation Officer
Guidion

Investering

De investering is afhankelijk van de behoefte, omvang van de organisatie en duur van het traject. Graag maken wij een vrijblijvende offerte op maat zodat deze perfect aansluit bij de behoefte.