Voor Leiderschap

Het Strengthsfinder Leiderschap Traject

Met het Strengthsfinder Leiderschap Traject verhoog je de effectiviteit van leiderschap en haal je het beste uit team(s). Als manager sta je in contact met veel verschillende mensen en heb je verantwoordelijkheden zowel naar boven als naar beneden in de organisatie. In verschillende situaties worden verschillende kwaliteiten toegepast. De unieke Strengths van iemand zeggen veel over de manier waarop een rol als manager vervuld wordt. Wanneer leiders inzichtelijk hebben wat de sterke en minder sterke kanten van hun leiderschap zijn, maar ook wat wel en wat niet werkt bij verschillende Strengths van medewerkers, kan hierop geanticipeerd worden ten behoeve van maximale productiviteit. 

Wij geven inzicht en concrete handvatten hoe leiders op de juiste manier kunnen investeren in hun mensen zodat zij het maximale uit zichzelf én hun team(s) kunnen halen. Uit onderzoek blijkt dat de manager de grootste invloed heeft op de mate van bevlogenheid en productiviteit van een team. Strengths-based leiderschap is essentieel voor een high performing team. 

Managers met Strengths-based leiderschap hebben 61% bevlogen en betrokken medewerkers tegenover 2% bij traditionele managers.

Het proces van het Strengthsfinder Leiderschap Traject is als volgt:
Strengths Consultancy

1. Introductie Strengths-based werken

In een interactieve sessie van ongeveer 1 uur introduceren wij het leiderschapsteam met de Strengthsfinder van Gallup en de voordelen & resultaten van Strengths-based werken. Ook lichten wij het leiderschapstraject toe en is er ruimte voor vragen, zodat we goed van start kunnen gaan. 

2. CliftonStrengths / Strengthsfinder online invullen

Elke deelnemer van het Leiderschapstraject maakt een Strengthsfinder van Gallup. Wij verzorgen toegangscodes zodat iedereen de Strengthsfinder online, op een moment dat voor hem of haar persoonlijk goed past, kan invullen.  De test duurt ongeveer 45 minuten en genereert een gepersonaliseerd rapport met daarin je persoonlijke en unieke ranking van de 34 sterkte punten binnen de 4 domeinen van CliftonStrengths.  De kans dat een ander dezelfde uitslag van alleen al de top 5 krijgt is 1 op 33 miljoen – je wordt dus niet in een hokje geplaatst!

3. Individuele Leiderschap Strengthsessie met Managers

Vervolgens verzorgen wij voor alle managers van het traject een individuele Strengthsessie van ongeveer 2 uur. Tijdens deze sessie zullen we diep ingaan op de unieke strengths, de dynamiek ertussen en hoe deze dagelijks gebruikt kunnen worden om meer in je kracht te staan als leider. Je krijgt inzicht in waar je van nature goed in bent, waar je energie van krijgt en hoe je deze unieke Strengths nog meer kunt benutten. Dit inzicht is essentieel voor het Leiderschap traject, ter voorbereiding op de training Strengths-based Leidinggeven. 

4. Training Strengths-based Leidinggeven

De training Strengths-based Leidinggeven vindt plaats met maximaal 15 managers. De training van een dagdeel vergroot inzicht in de verschillende Strengths en het verband met de verschillende leiderschapsstijlen. Het geeft inzicht in je sterkste kwaliteiten en blinde vlekken als leider. Daarnaast brengt het praktisch en concreet inzicht in de do’s & don’ts voor (contrasterende) Strengths van teamleden. Hoe kun jij, met jouw unieke Strengths profiel, het maximale uit jouw team halen? Hoe motiveer je jouw mensen met verschillende type Strengths het beste? Wat kun jij doen om het potentieel in jouw team optimaal te benutten? Je loopt met concrete handvatten naar buiten om de bevlogenheid en productiviteit van jouw team te verhogen. 

5. Borging

Een goede borging van deze inzichten en manier van werken vinden wij belangrijk. Het beste plan voor borging van Strengths-based werken verschilt per organisatie en niveau van uitrollen. Mogelijkheden die wij bieden zijn:

  • Train-de-Trainer: het trainen en begeleiden van een intern aanspreekpunt
  • Strengthsfinder teamtraject: coaching & advies + teamsessie voor het teams
  • Intervisie bijeenkomsten van een dagdeel afgestemd op de behoefte
  • Aanvullende adviesgesprekken m.b.t. specifieke leiderschapsvraagstukken of cases
  • Aanvullende (een-op-een) coaching voor managers of teamleden
  • Consultancy m.b.t. talentmanagement & HR 
Tijdens de sessies delen wij uiteraard ook best practices voor een goede borging van Strengths-based Leiderschap. 
"Strengths-based werken helpt mij enorm in het aansturen van mijn team. Ik weet beter wat mensen nodig hebben en waarom ze zo reageren op bepaalde zaken. Het helpt mij om mensen in hun kracht te zetten en het team hierdoor efficienter te laten werken. Ook helpt het mij naar de toekomst te kijken. Welke strengths zouden het team kunnen versterken?
Daarnaast is het een feest om met Eline te werken. Ze kan zo ongelofelijk goed mensen lezen aan de hand van hun strengths. Ze geeft handige tips en tricks hoe je jouw strenghts in de praktijk kan inzetten en geeft inzichten in jouw valkuilen. 

Ik heb echt mensen zien groeien na het gesprek met Eline van Strengths Consultancy!"
Strengthsfinder
Florentine Klapwijk
Teamleider Sales Support
Bidfood

Investering

De investering is afhankelijk van de behoefte, omvang van de organisatie en duur van het traject. Graag maken wij een vrijblijvende offerte op maat zodat deze perfect aansluit bij de behoefte.