Strengthsfinder

Wat is de Strengthsfinder?

Strengthsfinder, recentelijk veranderd in CliftonStrengths, is een wetenschappelijk performance assessment die je laat zien hoe jouw unieke talenten je succesvol maken. Jouw unieke ranking van talenten verklaart hoe je van nature denkt, hoe je je voelt en gedraagt. 

Meer dan 23 miljoen mensen wereldwijd hebben de Strengthsfinder ingevuld en gebruiken hun unieke strengths om te excelleren in hun werk en persoonlijke leven. Bovendien werkt 90% van de fortune 500 bedrijven met de Strengthsfinder. Dit is niet zonder reden. Na meer dan 60 jaar wetenschappelijk onderzoek vanuit het instituut Gallup draagt het assessment op dagelijkse basis bij aan de persoonlijke effectiviteit van individuen, teams en organisaties wereldwijd. 

Resultaat op individueel en organisatie niveau

Onderzoek laat zien dat mensen die gebruik maken van CliftonStrengths (Strengthsfinder), meer bevlogen zijn, productiever zijn op hun werk en bovendien een gezonder & gelukkiger leven leidenDit heeft invloed op jouw performance, waardoor de organisatie waarvoor je werkt beter resultaat boekt

Door het invullen van CliftonStrengths ontdek je wat je van nature goed kunt en hoe je het beste kunt investeren in jouw persoonlijke talenten. Je ontvangt een uniek gepersonaliseerd rapport met daarin jouw persoonlijke strengths-profiel en concrete tips & tricks hoe jij jouw talenten optimaal kunt inzetten in jouw leven. 

Strengthsfinder

Jouw unieke Talent DNA, het is meer dan een rapport.

Jouw strengths-profiel verklaart waarom jij doet zoals je doet. Het geeft inzicht in hoe jij je talenten het best kunt inzetten om zo de kans op succes te verhogen. Dit heeft direct effect op jouw prestaties en geluk. Want als je succesvol wilt zijn, is het slimmer om in te zoomen op je talenten, dan op zwaktes die je in de weg staan. Logisch toch? 

CliftonStrengths (Strengthsfinder) breekt met traditioneel management. Vanuit een positief perspectief bekijk je hoe jij je talenten kunt inzetten en benutten om effectiever én gelukkiger te worden. De focus ligt dan ook op het investeren in je sterke kanten en het managen van zwaktes. Dit staat lijnrecht tegenover traditioneel management, waarbij de focus ligt op investeren in verbetering door te kijken naar zwaktes en ontwikkelpunten.

Clifton Strengths

Wat zijn jouw Strengths?

Binnen CliftonStrengths (Strengthsfinder) zijn er 34 strengths, verdeeld over 4 domeinen. Uitvoeren, Beïnvloeden, Relatie bouwen en Strategisch denken. Elk persoon heeft een dominant domein.  

Clifton Strengths

Nieuwsgierig naar de domeinen en 34 Strengths?

Download hier een overzicht met korte toelichting

Voor wie?

Voor een organisatie

Betere resultaten beginnen bij een Strengths-based bedrijfscultuur. Want als jij het beste uit je mensen haalt, haal je het beste uit je business. Een cultuur waarin Strengths-based werken centraal staat, stelt je in staat het maximale uit je mensen te halen. Omarm de authenticiteit van en de verschillen tussen mensen. Geef ze de ruimte om zichzelf te ontwikkelen met de focus op ieders unieke kwaliteiten. Dan bouw je een complementaire workforce van high performing teams, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de verschillen tussen mensen. Verschillen worden juist voordelen. Je leert van elkaar, helpt elkaar en versterkt elkaar. Dit heeft een enorm positief effect op de performance van jouw bedrijf. Waarom? 

Een cultuur van Strengths-based werken creëert een positieve werkomgeving met hoge mate van bevlogenheid & betrokkenheid, stimuleert persoonlijke ontwikkeling en samenwerking. Bovendien is het dé manier om toptalent aan te trekken en te binden aan je organisatie.

Strengths-based werken is de basis voor een high-performing team. 

Hoe kan ik de samenwerking binnen het team versterken? Hoe kan ik de teamdynamiek verbeteren? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn team echt als team functioneert en dus beter presteert? CliftonStrengths biedt een oplossing voor al deze vragen. 

Wanneer teamleden inzicht hebben in hun eigen en elkaars talenten, spreken ze met elkaar een gemeenschappelijk taal die ze kunnen gebruiken om makkelijker, positiever en bovendien effectiever samen te werken. Dit heeft direct effect op de prestaties van het team. Strengths-based werken verhoogt niet alleen de winstgevendheid en productiviteit, maar ook de betrokkenheid van alle teamleden. Met deze methode creëer je een open en transparante cultuur met hoge mate van vertrouwen en weinig wrijving binnen een team.

CliftonStrengths geeft inzicht in hoe iedereen het best tot zijn recht komt en hoe je hier samen gebruik van kunt maken. 

Van dagelijkse voortgang van projecten tot prestaties en welzijn over het algemeen. Als manager heb jij een essentiele rol in het behalen van de doelstellingen voor jouw organisatie. De belangrijkste verantwoordelijkheid is misschien nog wel het ontwikkelen en optimaal inzetten van de mensen in jouw team. Iedereen is en werkt anders, dus elk teamlid heeft een andere benadering nodig om maximaal te presenteren. Wanneer jij als manager weet hoe jouw strengths jou als leider succesvol maken en hoe jij je teamleden kunt stimuleren en motiveren, kun jij het beste uit jezelf én je mensen halen. Zo kun je een high performing team neerzetten. 

Managers die CliftonStrengths gebruiken hebben 61% bevlogen en betrokken medewerkers tegenover 2% van traditionele managers. 

Voor jezelf

Hoe kan ik het beste in mijn persoonlijke ontwikkeling investeren? Wat zijn mijn talenten; hoe kan ik deze het best benutten? Hoe kan ik succesvoller worden in wat ik doe; of mijn carrière een boost geven?

Door CliftonStrengths online in te vullen krijg je toegang tot jouw talent DNA. Dit verklaart hoe jij op jouw manier je doelen behaald en hoe jij de beste versie van jezelf kunt worden. 

Iedereen is uniek en daarom ontvang je na het maken van de test een gepersonaliseerd rapport waarin unieke beschrijvingen van jouw strengths staan. 

Na het maken van de test weet je precies waar je van nature goed in bent, waar je energie van krijgt en hoe je kunt investeren in deze talenten om ze nog meer te benutten. Dit geeft richting waardoor jij makkelijker keuzes kunt maken. Ook weet je hoe je dingen zo kunt doen waardoor jij het best tot je recht komt.  

Nieuwsgierig naar je eigen unieke Strengths?

Bel of mail ons of laat je gegevens achter

Hoe werkt het?

Strengths Consultancy

1. Maak het CliftonStrengths assessment

De online test bestaat uit 177 gecombineerde stellingen en duurt ongeveer 45 minuten. Het assessment brengt jouw unieke manier van denken, voelen en doen in kaart en categoriseert deze in 34 talenten. Je ontdekt waar je van nature het best in bent, hoe je het best in jouw unieke talenten kunt investeren om er ‘strengths’ van te maken en hoe je deze strengths vervolgens kunt toepassen om het beste uit jezelf te halen.

Strengths Consultancy

2. Verdiep je in je Strengthsprofiel

Het afronden van het assessment is slechts het begin van het ontdekken je maximale potentieel. De unieke rapportages helpen je ontdekken wat jouw sleutel tot succes is en hoe jij kunt investeren in jouw talenten. De accuratesse van de resultaten zullen je inspireren en enthousiasmeren om met je nieuwe inzichten aan de slag te gaan.

Strengths Consultancy

3. Zet je strengths bewust in!

Door te oefenen leer je steeds meer over hoe jij op je best bent en groeit je persoonlijke effectiviteit continu. Op deze manier investeer je in je strengths waardoor ze nog sterker worden en blijf je nieuwe dingen over jezelf ontdekken. Zo haal je het meeste en beste uit jezelf!

Strengths Consultancy

Als Strength Consultants helpen wij organisaties, teams en individuen met de transformatie naar Strengths-based werken, waarin de focus ligt op strengths en hoe je deze maximaal kunt inzetten en benutten. Wij begeleiden teams en organisaties met vraagstukken rondom cultuurverandering, leiderschap, talentmanagement en teamdynamiek waarbij de Strengthsfinder van Gallup (CliftonStrengths) altijd centraal staat. 

 We creëren inzicht, waardering en begrip voor elkaars unieke strengths en die van het team of organisatie. Dit bevordert de samenwerking en het vertrouwen. Ook heeft het een direct bewezen effect op de productiviteit, betrokkenheid, winstgevendheid én werkgeluk van medewerkers.

  Strengths-based werken is een win-win situatie voor de medewerkers en werkgever. 

 

Laten we een kop koffie drinken.

Bel of mail ons of laat je gegevens achter