Voor Organisaties

Het Strengthsfinder Organisatie Traject

Betere resultaten beginnen bij een Strengths-based bedrijfscultuur. Want als jij het beste uit je mensen haalt, haal je het beste uit je business. Een cultuur waarin Strengths-based werken centraal staat, stelt je in staat het maximale uit je mensen te halen. 

Omarm de authenticiteit van en de verschillen tussen mensen. Geef ze de ruimte om zichzelf te ontwikkelen met de focus op ieders unieke kwaliteiten. Dan bouw je een complementaire workforce van high performing teams, waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de verschillen tussen mensen. Dit heeft een enorm positief effect op de performance van jouw bedrijf. Het is daarom ook niet verrassend dat 90% van de fortune 500 bedrijven al Strengths-based werkt.

Het proces van het Strengthsfinder Organisatie Traject is als volgt:
Strengths Consultancy

1. Introductie 'Strengths-based' werken

In een interactieve sessie van ongeveer 1 uur introduceren wij het team met de methode CliftonStrengths/ Strengthsfinder van Gallup en de voordelen & resultaten van Strengths-based werken. Ook lichten wij het traject toe en is er ruimte voor vragen, zodat we goed van start kunnen gaan.

2. Team trajecten 'Strengths-based werken'

Elk team gaat door een teamtraject. Teamsgewijs starten we de uitrol. Bij een team traject start elke medewerker met het invullen van de Strengthsfinder test van Gallup in, om zijn of haar talenten te ontdekken. Vervolgens leggen we middels individuele Strengthsessies van  1,5 – 2 uur met elk teamlid een sterke basis voor een teamcoaching. Aansluitend vindt een teamdag plaats met als doel de samenwerkingen te optimaliseren en het bundelen van de juiste talenten. Het resultaat? Een positief team bestaande uit teamleden die elkaar begrijpen, accepteren en waarderen om hun verschillende kwaliteiten en bovendien weten hoe ze elkaar het best kunnen helpen. De beste basis voor een high-performing team.

3. Leiderschap Trajecten

Het leiderschap van je organisatie is de sleutel tot een toename in productiviteit en bevlogenheid binnen je organisatie. Uit onderzoek blijkt dat zij tot maar liefst 70% bepalend zijn voor de mate van bevlogenheid van teams. Zij maken het letterlijk het verschil. Een leiderschapstraject bestaat uit individuele coaching met betrekking tot Strengths-based leiderschap met aansluitend een training Strengths-based leidinggeven met meerdere managers. 

Deze training van een dagdeel is gericht op het verhogen van de effectiviteit van medewerkers & teams middels een Strengths-based leiderschap. We geven praktische tips en concreet inzicht in de do’s & don’ts om bijvoorbeeld motivatie te verhogen bij verschillende strengths van de teamleden. 

4. Consultancy rondom HR systematiek

Strengths-based werken wordt onderdeel gemaakt van de employee life-cycle binnen een organisatie. We kijken hoe we de huidige HR systematiek & ritmiek rondom doelstellingen, performance, feedback en functioneringsgesprekken kunnen verbinden met Strengths-based werken. Zodat het leiderschap op een simpele maar effectieve manier ondersteund kan worden in Strengths-based leiderschap.

5. Borging

Een goede borging van deze manier van werken vinden wij belangrijk. Het beste plan voor borging van Strengths-based werken verschilt per organisatie en niveau van uitrollen. Mogelijkheden die wij aanbieden zijn: 

  • Train-de-Trainer: het trainen en begeleiden van een intern aanspreekpunt
  • Executive coaching: Structurele Strengthscoaching & advies voor het leiderschapsteam van de organisatie. 
  • Opvolging voor teams, dagdeel afgestemd op de situatie van het team.
  • Leiderschapstrainingen rondom specifieke thema’s – bijvoorbeeld wanneer de functioneringsgesprekken eraan komen.
  • Incompany Traineeship voor het aantrekken en behouden van toptalenten.

We streven naar volledige opname van Strengths-based werken in de bedrijfscultuur. Hierdoor wordt Strengsths-based werken een manier van werken die intern geadopteerd wordt en men zelfstandig in staat is dit te borgen. 

Investering

De investering is afhankelijk van de behoefte, omvang van de organisatie en duur van het traject. Graag maken wij een vrijblijvende offerte op maat zodat deze perfect aansluit bij de behoefte.