Welk problemen lossen wij op met Strengths Consultancy?

Welk problemen lossen wij op met Strengths Consultancy?

28 september 2020 Blogs 0
Strengths Consultancy

Dit is een vraag die wij regelmatig van kritische mensen in onze omgeving krijgen. En terecht, want met 2 Maximizers is dit een valkuil van ons! Maximizers focussen zich namelijk op dat wat sterk is, en niet dat wat zwak is en vinden het fantastisch om dat wat al sterk is nog beter te maken! Resultaat: veel focus op onze fantastische oplossing en minder focus op de problemen die we hiermee aanpakken. Maar wij lossen wel degelijk problemen met Strengths Consultancy op, veel zelfs! Dus de hoogste tijd om hier aandacht aan te geven. Hieronder per niveau welke problemen wij tackelen met onze diensten.

Voor Organisaties

> Veel organisaties halen niet het beste uit hun business, omdat ze niet het beste uit hun mensen halen. Waarom? Omdat ze niet weten hoe ze dit zouden moeten doen en geen persoonlijke benadering hiervoor hanteren. Door ieders Strengths inzichtelijk te maken en door Strengths-based werken te implementeren zorg je ervoor dat het menselijk potentieel optimaal benut wordt, waardoor je ook het beste haalt uit je organisatie! Dit heeft direct bewezen effect op de performance van jouw business!

> Doordat young professionals vaak van baan wisselen, hebben veel organisaties te maken met een wegloop van talent en dit is zonde! Door Strengths-based te gaan werken behoud je deze talenten omdat op deze manier de talenten van deze young professionals volledig tot uiting kunnen komen binnen jouw organisatie! Je bindt deze talenten aan je door hen de mogelijkheid en ruimte te geven hun volle potentieel te benutten en in te zetten en dit is verslavend 😉

> Veel organisaties hebben ook moeite met het aantrekken van nieuw talent. Strengths-based werken is echt een unieke USP van een organisatie en veel young professionals zijn hiertoe aangetrokken omdat hen dit de kans biedt om zichzelf te ontdekken en te ontwikkelen om het beste uit zichzelf te halen!

Voor Teams

> Fungeert jouw team écht als team? Weten ze van elkaar wie waar goed in is en verdelen zij het werk op basis van deze inzichten? Kunnen ze elkaar vinden? Vullen ze elkaar aan? Veel teams hebben hier moeite mee. Wij maken dit inzichtelijk en praktisch waardoor de samenwerking binnen een team enorm verbetert! Het creëert namelijk inzicht, waardering en begrip voor elkaar.

> Ook een lage betrokkenheid onder medewerkers is een veelvoorkomend probleem.Wanneer ben je niet betrokken? Inderdaad, wanneer je werk doet waar jij niet goed uit de verf komt, waar je geen energie van krijgt en wanneer je niet uitgedaagd wordt om het beste uit jezelf te halen. Door Strength-based te gaan werken krijg je inzicht in bovenstaande zaken en kun je hierop anticiperen waardoor de betrokkenheid van de medewerkers enorm toeneemt! Wederom heeft dit een positief effect op de performance van jouw team.

> Ook een lage productiviteit komt vaak voor. Doen jouw medewerkers de werkzaamheden waar zij van nature het beste in zijn? Weten zij, of jij, wat ze nodig hebben om te floreren? Precies, weer een probleem dat wij oplossen met onze diensten. 

Voor Individuen

> Veel professionals weten niet precies van zichzelf waar ze van nature goed in zijn en waar ze energie van krijgen. Door met ons te werken worden je Strengths inzichtelijk gemaakt én krijg je praktische tips & tricks om deze Strengths nog beter en meer in te zetten. Ook kun je voortaan woorden geven aan jouw unieke kwaliteiten, waardoor je hierover helder kunt communiceren. Hoe fijn is dat!

> Veel van ons zijn voornamelijk bezig met het verbeteren van zwaktes en dit is zonde. Je zal hier namelijk toch nooit fantastisch in worden #realitycheck #sorrynotsorry. De Return On Investment is vele malen groter als je je focust op je sterktes en deze nog sterker maakt. Ook kun je op deze manier uitblinken in wat je doet en worden je zwaktes vanzelf irrelevant. Dit is een echte mindshift, met veel impact als resultaat.

> Ook ervaren veel medewerkers weinig werkgeluk. Logisch als jij niet doet waar je van nature goed in bent, waar je energie van krijgt. Door je Strengths inzichtelijk te maken en als je weet hoe je deze nog meer en beter kunt inzetten in je huidige werk, zal je werkgeluk enorm toenemen! Ook ben je meer zelfverzekerd over jezelf en accepteer je jezelf meer zoals je bent. Fantastisch toch?

Je merkt het al, op vele verschillende niveaus heeft Strengths-based werken enorme impact! Wij van Strenghts Consultancy vinden het fantastisch dat wij anderen hierin mogen en kunnen begeleiden.

Benieuwd wat Strenghts Consultancy voor jou kan doen? 

Neem contact met ons op, wij sparren graag vrijblijvend met jou hoe je jouw potentieel of die van je medewerkers naar een hoger niveau kunt tillen! #maximizers. 

Veel groeten,

Eline & Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *